Silverdin içinde bulunan gümüş sülfadiazin ve lidokain etkin maddesiyle çeşitli cilt sorunlarının giderilmesinde etkili bir merhemdir. Yara ya da yanıklı bölgede iltihaplanmalara yol açan bakterileri öldürerek ciddi bir etki göstermektedir. Acı hafifletici bir krem olarak da çeşitli yaralanmalara yönelik kullanımı yaygındır.
Hassas bir cilt yapısına sahip kişilerin güneş ile temasından kaynaklanan dönemlerde tedavi edici özelliği bulunur. Başlıca kullanım alanı yara ve yanık tedavileri olarak tanımlanmaktadır. Etkin ve yardımcı maddeleriyle hastalarda kısa sürede olumlu etkilerini göstermektedir.
Silverdin Krem Nedir, Ne İşe Yarar?
Silverdin krem, etkin maddesi her 1 gram krem için 10 mg gümüş sülfadiazin ve 50 mg lidokain maddeleridir. Setil alkol, gliserol monostearat, parafin likit, propilen glikol, pol, sorbat 60, polisorbat 80, susuz sitrik asit, sodyum sitrat dihidrat, saf su gibi yardımcı maddeleri de bulunmaktadır. yara veya yanık oluşan bölgede enfeksiyonlara bağlı ortaya çıkan bakterileri öldürerek etkisini göstermektedir. Lidokain, lokal anestezikler ve antiprutikler grubuna dahil olan bir ilaçtır. 50 gramlık tüplerde bulunan Silverdin Plus, güçlü etkin maddeleriyle birçok farklı yaralanma ve yanıt için kullanılabilir.
Silverdin Krem Ne Zaman Kullanılır?
Çeşitli yara ve yanıkların oluştuğu durumlarda Silverdin krem kullanımı önerilmektedir. Bu tür durumlara bağlı olarak ortaya çıkan iltihaplanmaların önlenmesinde ve tedavisinde Silverdin krem kullanılmaktadır. Bu tür durumlarda Silverdin krem kullanımı doktor önerisiyle gerçekleştirilebilir. Yara ve yanık olan bölge uygun hijyen kurallarına göre temizlendikten sonra günde 1 – 2 defa uygulanır. Hareket nedeniyle kremin uzaklaştırıldığı durumlarda tekrar uygulama yapılması mümkündür.
Haricen kullanılır ve göz veya göz çevresine uygulanmaz. Uygulamadan önce yararnın uygun şekilde temizlenmesi gerekecektir. 3 – 5 mm kalınlığındaki tabaka halinde uygulanır.
Silverdin Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?
Hamilelerde Silverdin krem kullanımı çok gerekli olmadığı sürece tercih edilmemelidir. Doktor önerisine göre gebeler tarafından kullanılabilir. Özellikle hamileliğin son döneminde kullanılmasından kesinlikle kaçınmak gerekmektedir. Benzer şekilde emzirme döneminde olan kadınların doktoruna danışmadan kullanması tavsiye edilmez. Anne sütüne geçebileceği için bu dönemde kullanılmamalıdır.
Silverdin Krem Yüze Sürülür Mü?
Gerekli hallerde Silverdin krem yüz bölgesine de sürülebilir. Ancak göze ve göz çevresine temas etmesinden kaçınılması gerekmektedir. Silverdin krem faydaları arasında tüm yara ve yanıklara yönelik etkiler görülmektedir. Hasarlı bölgenin iyice temizlenmesinin ardından Silverdin krem yüzdeki ilgili bölgeye göz ve göz çevresine dikkat edilerek kullanılabilir.
Silverdin Krem Güneş Lekelerine İyi Gelir Mi?
Güneş kaynaklı yanıklar başta olmak üzere diğer türlü yanıkların tedavisinde de Silverdin krem kullanımı görülmektedir. Güneş yanığı oluşan bölgeye uygulanarak etkili sonuçlar alınması mümkündür. İyileşme sürecini hızlandırmasıyla önemli bir özelliğe sahiptir. Güneş yanığına karşı faydalı olduğu gibi güneş lekelerine yönelik de etki göstermesi muhtemeldir. Silverdin krem güneş yanığı tedavilerinde en sık tercih edilen ilaçlardan biridir.
Silverdin Krem SGK Karşılıyor Mu?
Doktorunuz tarafından Silverdin krem reçete edildiği takdirde SGK tarafından ilaç karşılanmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde ilgili sigortalılık kollarında yeterli prim ödemelerini gerçekleştiren tüm vatandaşlar SGK tarafından karşılanan ilaçlardan yararlanabilmektedir. Ciltte meydana gelen birçok yara ve yanık için Silverdin krem kullanımı görülmektedir.
Silverdin Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?
Silverdin kremin kullanım alanı yaralar ve yanıklarla ortaya çıkan iltihaplanmaların önlemesidir. Bu kapsamda Silverdin krem kullanılmasını gerektiren durumlarda yaralara doktor tavsiyesi ile uygulanmalıdır. Özellikle yaşlı hastalarda, çocuklarda ve açık yara uygulamalarında Silverdin krem uygun dozda ve sadece doktor tavsiyesine göre kullanılmalıdır.
Silverdin Güneşte Leke Yapar Mı?
Güneş gören bölgelerde Silverdin krem kullanılmaması önerilmemektedir. İçeriğinde yer alan gümüş etkin maddesi nedeniyle güneş yanıkları veya lazer epilasyon işlemlerinde kullanılması ciltte koyu lekelere neden olabilmektedir. Bu hususlara dikkat edilerek kullanılması gerekmektedir.
Silverdin Krem Yan Etkileri Nelerdir?
Tüm ilaçlarda olduğu gibi Silverdin kremin de yan etkileri ortaya çıkabilir. Bu yan etkilerin görülmemesi için uygun dozda ve şekilde kullanılması gerekecektir. Özellikle içeriğindeki maddelere duyarlılığı olanların kullanmaları kesinlikle önerilmez. Silverdin krem yan etkileri kısaca şöyledir:
- Kaşıntı,
- Egzama,
- Uygulama bölgesinde döküntü vb.
Yaygın olarak görülen bu belirtilerin yanı sıra aşırı duyarlılık reaksiyonları, yanma hissi, deride renk değişikliği, eritema multiforme, deri nekrozu, iştahsızlık, kusma ve aşırı susama gibi seyrek yan etkiler de görülebilir.
Silverdin Krem Kararma Yapar Mı?
Silverdin krem içeriğinde yer alan gümüş sülfadiazin etkin maddesi nedeniyle kararma yapabilmektedir. Yanıklarda özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir. Yanıklarda kullanımı sonrasında yarada kararma ve kuruma görülecektir. Bu tür durumlara karşı doktor önerisi ile farklı ilaçların tercih edilmesi gerekecektir.
Silverdin Krem Hangi Firmanın?
Silverdin krem ruhsat sahibi DEVA Holding A.Ş.’dir. Deva Holding adına ruhsatlı olan Carlo – Erba İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesinde üretilmektedir. Yara ve yanıklara bağlı enfeksiyonların oluşumunun önlenmesinde kullanılan ve Sağlık Bakanlığı onaylı bir ilaçtır.
Silverdin Ağrı Keser Mi?
Silverdin kremin özellikle yanı sonrasında hemen uygulandığında hem kızarıklığın hem de acısının azaltılmasında etkili olduğu görülmektedir. Etkin maddelerinden biri olan lidokain, lokal anestezikler ve antipruritkler grubuna dahil bir ilaçtır. Bu yönden ağrıların azaltılmasına yönelik de etkilerinden söz etmek mümkündür. Ancak doğrudan ağrı kesici bir krem olarak kullanılmamalıdır.
Silverdin Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?
Uçuk yaraları için Silverdin krem kullanımı sadece doktor tavsiyesi ile olmalıdır. Yarar ve yanık enfeksiyonlarını önlemek ve tedavi etmek için kullanılan Silverdin, içerdiği gümüş sülfadiazin etkin maddesiyle açık bir yararda enfekte yaratacak bakterlerin öldürülmesini sağlar. Bu özelliği ile zaman zaman uçuk tedavilerinde de kullanımına rastlanmaktadır. Uçuk gibi yaralara karşı kullanımında doktor tavsiyesine mutlaka uyulması gerekecektir. Benzer şekilde diğer açık yaralara uygulanmasında da tavsiye edilen doz ve uygulama yönteminin dışına çıkılmaması gerekmektedir.
Silverdin Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?
İçeriğinde bulunan lidokain maddesi bölgesel uygulanan uyuşturucu, diğer bir ifadeyle lokal anestezikler ve kaşıntıyı önleyen antipruritikler grubunda yer alan bir ilaçtır. Bu sayede çeşitli kaşıntı problemlerinin de ortadan kaldırılmasında etkili olabilir. Silverdin kremin içeriğinde bulunan etkin maddeleri ve yardımcı maddeleri sayesinde kullanım alanı oldukça geniştir. Doktor önerisiyle Silverdin krem kullanılarak birçok yara ve yanıkların tedavisinde başarılı sonuçlar alınması mümkündür.
Silverdin Krem Arı Sokmasına İyi Gelir Mi?
Silverdin kremin arı sokmalarına karşı kullanımına ilişkin ilacın kullanma talimatlarında herhangi bir etkisi olup olmadığına yer verilmemiştir. Bu nedenle arı sokmalarının ardından oluşan yaralar, şişlik ve kaşıntılara karşı Silverdin krem kullanımı sadece doktor tarafından reçete edilmesi halinde uygulanmalıdır. Bunun dışında Silverdin krem kullanımı bu tip durumlar için tercih edilmemelidir.
Silverdin Krem Fiyatı Ne Kadar?
Doktor tarafından reçete edilmesi halinde Silverdin krem SGK tarafından karşılanmaktadır. Eczanelerde satılan Silverdin krem fiyatı herhangi bir sağlık güvencesi olmayan veya doktor tarafından reçete edilmediği durumlarda uygulanmaktadır. Silverdin krem fiyat listesine göre bu kişiler için ilacın fiyatı hesaplanacaktır.
Silverdin krem 2023 güncel fiyatlarına da göz atmak için ilgili kaynağa mutlaka göz atın.
Ayrıca Bakınız: Sab Simplex Kullanıcı Yorumları