Hamilelikte Bebeğe Kilo Aldırma Yöntemleri

Hamilelikte Bebeğe Kilo Aldırma Yöntemleri nedir? Hamilelikte Bebeğin Beslenmesi nasıl olmalıdır? Hamilelikte Bebeğin beslenmesi için neler yemeliyim? tüm bu sorularınıza yazımızda yanıt bulabilirsiniz.

Hamilelikte Bebeğe Kilo Aldırma Yöntemleri için Hamilelikte hangi yiyecekleri yemeliyim? Yağsız et, az yağlı süt, meyve, sebze ve tam tahıllı ürünler gibi besin açısından yoğun gıdalardan 200 ila 300 ekstra kaloriye ihtiyacınız olacak. Hamileliğiniz sırasında tükettiğiniz yiyecekleri dikkatlice düşünmek önemlidir. Bu, besin açısından yoğun olan daha fazla yiyecek ve daha az tatlı yeme zamanıdır. Çeşitli yiyecekler yiyin. 

Gebelikte Bebeğe Kilo Aldırma Yöntemleri ve Sağlıklı Beslenme Tavsiyeleri

  • Kalsiyum : Vücutta güçlü kemikler ve dişler oluşturmak için kalsiyum gereklidir. Kalsiyum ayrıca kanın normal pıhtılaşmasına, sinirlerin düzgün çalışmasına ve kalbin normal şekilde atmasına izin verir. 19 yaş ve altındaki kadınların günde 1.300 mg’a ihtiyacı vardır. 4 porsiyon süt ürünü veya kalsiyum açısından zengin yiyecekler yiyin veya için. Süt ürünleri en iyi kalsiyum kaynağıdır. Diğer kalsiyum kaynakları koyu, yapraklı yeşillikler, güçlendirilmiş tahıllar, ekmekler, balıklar, güçlendirilmiş portakal suları, badem ve susam tohumlarıdır.
  • Folik asit : Folik asit, vücudunuzun hamilelik sırasında ihtiyaç duyduğu ekstra kanı yapmak için kullanılır. Folik asit bakımından zengin gıdalar arasında mercimek, barbunya fasulyesi, yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, marul, lahana ve brokoli), narenciye, fındık ve fasulye bulunur. Takviyeli ekmekler, tahıl, makarna, pirinç ve unlar gibi bazı gıdalara ek olarak folik asit eklenir.
  • Demir : Demir, vücutta oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin önemli bir parçasıdır. Demir, stres ve hastalığa karşı direnç oluşturmanıza yardımcı olmanın yanı sıra yorgunluk, halsizlik, sinirlilik ve depresyondan kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Yiyecek ve doğum öncesi vitamininiz arasında günde 27 mg toplam demir almanız önerilir. İyi kaynaklar arasında tam tahıllı ürünler, yağsız sığır eti ve domuz eti, kuru meyve ve fasulye, sardalya ve yeşil yapraklı sebzeler bulunur.
  • A Vitamini: Günde 770 mcg A Vitamini almanız önerilir. A Vitamini açısından zengin besinler yapraklı yeşil sebzeler, koyu sarı veya turuncu sebzeler (örn. Havuç veya tatlı patates), süt ve karaciğidir.

Hamilelikte Günlük Beslenme Önerileri

  • Günlük öneriler: 2 ila 3 porsiyon sebze, 2 porsiyon meyve, en az 3 porsiyon tam tahıllı ekmek, tahıl gevrekleri, makarna, 2 ila 3 porsiyon yağsız protein (örn. Et, balık, tavuk) içerir.
  • D Vitamini : D vitamini, bebeğin kemiklerinin ve dişlerinin gelişmesine yardımcı olmak için kalsiyum ile çalışır. Sağlıklı cilt ve görme için de gereklidir. Hamile olanlar da dahil olmak üzere tüm kadınların günde 600 uluslararası birim D vitaminine ihtiyacı vardır. İyi kaynaklar, D vitamini ile güçlendirilmiş süt ve somon gibi yağlı balıklardır. Güneş ışığına maruz kalmak ayrıca ciltteki bir kimyasal maddeyi D vitaminine dönüştürür.
  • Protein: Protein, büyüme ve gelişme için gerekli olan önemli bir besindir. Protein enerji için ve vücudunuzun, özellikle beyin, kas ve kanın farklı kısımlarını inşa etmek ve onarmak için gereklidir. Hamile bir kadının bebeğinin büyümesi için ek proteine ​​ihtiyacı vardır. Her insan, büyüklüğüne bağlı olarak farklı miktarlarda proteine ​​ihtiyaç duyar. 150 kilo ağırlığındaki bir kadının her gün 75 gram proteine ​​ihtiyacı vardır. (Tahmin etmek için, hamilelik öncesi kilonuzu kullanın ve 2’ye bölün.)
  • Deniz ürünleri, yağsız et ve tavuk, yumurta, fasulye ve bezelye, soya ürünleri ve tuzsuz kabuklu yemişler ve tohumları içeren protein açısından zengin çeşitli yiyecekler seçin. Her bir yiyeceğin kaç gram proteini sağladığını belirlemek için paketlenmiş yiyeceklerin üzerindeki etiketleri kullanın.

Hamilelikte bunlardan uzak durunuz!

  • Alkolden kaçının: Alkol, erken doğum ve düşük doğum ağırlıklı bebeklerin yanı sıra Fetal Alkol Sendromu ile bağlantılıdır.
  • Kafein: Kafein alımınızı sınırlamanız önerilir.
  • Tuzlu yiyecekleri aşırıya kaçmadan yiyin. Tuz vücudunuzun su tutmasına neden olur ve kan basıncınızda yükselmeye neden olabilir.
  • Diyet yapmayın! Fazla kilolu olsanız bile, hamileliğiniz kilo vermek için kabul edilebilir bir zaman değildir. Siz veya bebeğiniz iyi bir büyüme için gerekli besin maddelerini kaçırıyor olabilirsiniz.
Yorum yapın