Folidoce ilacı kullananlar, internet üzerinden bu ilaç ve kullanım koşulları hakkında detaylı bilgilere ulaşmak istemektedir. Hamilelik döneminde en sık kullanılan ilaçlardan biri olan Folidoce, tablet formunda ambalajlara sahiptir. Etken maddesi bakımından hamile kadınlarda folik asit ihtiyacının karşılanması için tercih edilir. Folidoce kullanıcı yorumları ve bu ilacın yan etkileri hakkında merak ettiğiniz tüm detaylı bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.
Folidoce Tablet
Folidoce tablet kullanımı, hamile kadınlarda yaygın bir şekilde görülür. Doktorların düzenli olarak kontrol ettiği hamile kadınlarda vücuttaki vitamin ve mineral seviyeleri de yakından takip edilir. Bu süreçte hamile kadınlarda folik asit seviyesinin azalması durumunda, sağlıklı bir gebelik süreci için Folidoce tablet kullanılması tavsiye edilebilir. Uzman hekim tarafından yazılan Folidoce tabletler günümüzde hamile kadınlar tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.

Folidoce Tablet Nedir?
Folidoce ilacı, tablet formunda ve özellikle hamilelik döneminde kadınların folik asit ihtiyacını karşılaması için kullanılan bir vitamin desteğidir. Doktor tarafından reçete edilen 1 tablet Folidoce ilacında 400 mcg folik asit bulunur. Ayrıca vitamin desteğinin içinde 2 mcg B12 vitamini de vardır. Hamile kadınların kullanması tavsiye edilen Folidoce tabletin kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.
Hamilelikte Folik Asidin Önemi
Hamile kadınlarda folik asit takviyesinin önemi oldukça fazladır. Gebelik sürecinde sağlıklı bir bebek gelişimi için kadınların vitamin ve mineral bakımından vücut değerleri kontrol edilir. Bu süreçte hamile olan kadınların neredeyse tamamına uzman doktorlar tarafından Folidoce folik asit takviyesi önerilir. Hamile kadınlarda folik asit değerlerindeki eksiklikten dolayı bebeğin sağlıklı gelişiminde problemler yaşanabilir.
Folik asit bakımından yeterince takviye alamayan hamile kadınlarda bebeğin gelişme bozukluğu gibi risklerle karşılaştığı görülmektedir. Bebeklerde folik asit eksikliği yüzünden en sık görülen sağlık problemi omurga açıklığı olarak bilinir. Ayrıca beyin gelişimi ve sinir gelişiminde görülebilecek sağlık sorunları da hamile kadınlarda folik asit eksikliğinden kaynaklanabilir. Bu sebeple hamile kaldıktan sonra folik asit takviyesine başlanabilir.
Uzman doktorlar tarafından hamile kadınlara sık sık tavsiye edilen Folidoce ilacıyla folik asit eksikliği probleminin önüne geçilebilir. Hamile kadınlara bu süreçte ayrıca bir diyet programı da uygulanabilir. Hamile kadınların tüketmesi gereken folik asit içeren besinler arasında yeşil yapraklı sebzeler, fasulye ve nohut gibi baklagiller yer alır. Nöral tüp bozukluğu olan hamile kadınların Folidoce ilacının kullanımında mutlaka doktorun verdiği tavsiyelere uygun hareket etmesi gerekir.
Folidoce Yan Etkileri Var Mı?
Folidoce ilacının yan etkileri diğer tüm ilaçlarda olduğu gibi nadir olarak gerçekleşebilir. Kişiden kişiye değişen Folidoce ilacının yan etkileri genellikle geçici ve ciddi olmayan etkilerdir. Folidoce yan etkileri şunlardır:
- Yüzde, ağızda ve boğazda şişlik ve buna bağlı olarak nefes darlığı oluşması
- Ciltte döküntü, kaşıntı ve kabarcık oluşması
- Bulantı, karın ağrısı, gaz, şişkinlik, huzursuzluk ve eklem ağrısı
Seyrek görülen Folidoce yan etkilerinin tespit edilmesi durumunda mutlaka doktora başvurulması gerekir. Hamilelik sürecinde çok büyük önem taşıyan folik asit seviyesinin düşük olmaması için düzenli aralıklarla Folidoce ilacının kullanımına özen gösterilmelidir.
Folidoce Tablet Nasıl Kullanılır?
Folidoce tablet kullanımı, uzman doktorun tavsiyesi üzerine gebelik başından itibaren kullanılabilir. Doktor tarafından belirtilen Folidoce kullanım şekli günde 1 adet aç karnına olacak şekilde yapılabilir. Bunun dışında doktorunuz ayrı bir kullanım şekli tavsiye etmişse ona uymanız gerekir. Folidoce ilacının kullanımına hamileliğin ilk 3 ayında devam edilebilir. Folidoce kullanıcı yorumları arasında Folidoce tabletin kuru ve güneş görmeyen yerde muhafaza edilmesine dikkat edilmelidir.