Drospera Nedir?

Drospera hapı kullananlar, ağız yoluyla alınan doğum kontrol hapları hakkında detaylı bilgi almak için internet üzerinden araştırma yapmaktadır. Drospera, günümüzde en çok kullanılan doğum kontrol haplarından biridir. Drospera film kaplı tablet ambalajında eczanelerde satılır. Drospera kullananlar, bu hapı hangi durumlarda ne ve ne şekilde kullanacaklarına dair detaylı bilgileri araştırmaktadır. Bu yazımızda Drospera doğum kontrol hapı kullanmadan önce mutlaka dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Drospera Nedir?   

Drospera film kaplı tablet, etkin madde içeren 24 adet ve etkin madde içermeyen 4 adet ilaçtır. Pembe rengine sahip her bir tablet içerisinde etken maddesi olarak 3 mg drospirenon ve 0.02 mg etinilestradiol içerir. Ayrıca Drospera film kaplı tablet ambalajı içinde 4 adet de etkin madde içermeyen tabletler vardır. Bunlar beyaz renkli olup yuvarlak şekildedir.

Drospera nedir?
Drospera nedir?

Kadınlarda östrojen ve progesteron hormonlarını içeren ve ağız yoluyla alınan doğum kontrol haplarından biri de Drospera ilacıdır. Bu ilaçlara eczacılık biliminde kombine oral kontraseptif adı verilir. Drospera ilacının içeriğinde bulunan etken maddeleri hipofiz bezinden salgılanan ve folikülün yumurtlama aşamasına kadar olgunlaşması gerekli olan uyarıcı hormon salınımını baskılar. Bu baskılama neticesinde kadınlarda yumurtlama engellenmiş ve doğum kontrolü sağlanmış olur.

Drospera Niçin Kullanılır?

Drospera ilacı, kombiner oral kontrasptif olup doğum kontrolü sağlanması amacıyla kullanılır. Kadınlarda folikül uyarıcı hormon ile luteinleştirici hormon salgılanmasının baskılanmasında Drospera ilacı kullanılmaktadır. Drospera servikal mukusu koyulaştırdığı için bu sayede sperm hücresinin ovuma ulaşması engellenir. Fallop tüplerinin hareketleri ve salgıları da Drospera kullanımından etkilenebilir. Tüm bunlarla birlikte Drospera rahim içi zarını da incelttiği için döllenmiş bir yumurtanın rahim içine gelip yerleşmesine engel olur. Bu şekilde kadınlarda istenmeyen gebeliklerin önüne geçilmesi amacıyla Drospera doğum kontrol hapı düzenli aralıklarla kullanılabilir.

Drospera Kullanım Alanları

Drospera kullanımı, doğum kontrolünü sağlamak açısından son derece yaygındır. Drospera kullanımı genellikle şu koşullarda ortaya çıkmaktadır:

  • Gebeliğin önlenmesi amacıyla Drospera kullanılabilir.
  • Vücutta su tutulmasına yani ödeme bağlı oluşan belirtilerde iyileşme sağlamak için Drospera kullanılabilir.
  • Doğum kontrol hapı kullanmak isteyen ve aknesi olan kadınların tedavisinde uygun dozda Drospera kullanılabilir.
  • Kadınlarda adet dönemi öncesinde yaşanan fiziksel rahatsızlıkların tedavisinde Drospera kullanılabilir.

Görüldüğü üzere pek çok farklı kullanım alanı bulunan Drospera doğum kontrol hapı, eczanelerde satılır. Drospera film kaplı tablet ambalajı içinde 24 adet etken maddesi bulunan ve 4 adet etken maddesi bulunmayan haplar vardır. Etken maddesi bulunan haplar pembe renkliyken, etken maddesi olmayan haplar beyaz renkli ve yuvarlak biçimlidir.

Drospera Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Drospera kullanımında önemli noktalar, kadınların tedavi sırasında sorun yaşamaması açısından önem taşır. Drospera kullanmaya başlamadan önce kan pıhtıları hakkında belirtilen bölümü mutlaka okumanız gerekir. Drospera doğum kontrol hapını kullanmadan önce doktorunuz sizin ve yakın akrabalarınızın sağlık geçmişi hakkında bazı sorular sorduğunda bunlara doğru yanıt vermeniz gerekir. Ayrıca doktor, Drospera kullanımına onay vermek için kan basıncı ve benzeri testler talep edebilir.

Kullanım talimatında Drospera ilacını bırakmanız gereken ve Drospera korumasının azaldığı durumlar da yer alır. Bu tür durumlarda doğum kontrolü yeterli seviyede olmadığı için korunmasız cinsel ilişki yaşamamanız gerekir. Ya da prezervatif ve takvim yöntemi gibi ek doğum kontrol önlemlerine dikkat etmelisiniz. Takvim ve vücut ısısı ölçme yöntemlerini kullanmayınız. Bu yöntemler güvenilir olmadığı için Drospera kullananlar tarafından tercih edilmemektedir. Drospera hapı vücut ısısı ve servikal mukusun aylık değişimlerini etkilemektedir.

 

Yorum yapın